Letošní svátky se ponesou v elegantním duchu. Na vánočním veletrhu ve Frankfurtu nad Mohanem, který se konal letos v lednu a únoru, se prezentovaly nové trendy a barvy na rok 2016. Trendy letos bude fialová a bílá barva, která bude lehce doplněná pastelovými tóny.

Bílá krásně vypadá ve spojení se zelenými tóny (pistáciová, mátová) a ledovou modrou. Ledový nádech ozdob, věnců či řetězů bude letos také in. Z kupovaných ozdob jsou stále na vrcholu skleněné koule a baňkyFialová barva bude slušet adventnímu věnci, slavnostně prostřenému stolu i vánočnímu stromku. Nejlépe bude vypadat dohromady s již zmíněnou bílou a společně vytvoří přepychovou a jemnou kombinaci, která vyrazí dech každé návštěvě.

Fialové vánoce

Vánoce ve stylu Winter Walk

Zimní procházka se kochá zimou a hlavně mrazem, od čehož se odvíjí i dekorace a další výzdoba v tomto stylu. Vše se zde točí okolo krystalů, průhledných skleněných (i foukaných) ozdob, součástí tohoto stylu jsou do nejmenšího stylu propracované jemné třpytivé hvězdičky, tradiční zimní figurky, látkové šité dekorace a voskové dekorace. Hlavní slovo zde má sklo, pak kov, látka a vosk. I zde se objevují ubrousky a ubrousky dekorované předměty.Tento styl vyznává barvy jako: sněhově bílá, světle šedá, stříbrná, jemně zelenkavá, mátová, tyrkysová, jablkově zelená a grafitová.

Stará dobrá klasika

Klasické „veselé Vánoce“ zahalené do červené, bílé, zlaté a zelené si můžete užít i letos. Červená a zlatá se nikdy z módních trendů nevytratí.  Pokud se navíc rozhodnete dekorovat přírodními materiály, vytvoříte si doma tu pravou rustikální atmosféru. Ať už si vyberete zlaté ornamenty v kombinaci s poloprůhlednými koulemi, nebo se odvážete při dekorování červenými a zelenými baňkami s puntíky, rozhodně ani v jednom případě nesáhnete vedle. Doplnit je můžete i o hravá autíčka či jiné oblíbené vánoční figurky.