Při zařizování dětského pokoje hraje důležitou roli psychologie barev, nábytek, doplňky, ale také záclony a závěsy. Právě tyto drobnosti dodají dětskému pokojíku tu správnou atmosféru. Pro všechny kdo chtějí upravovat nebo předělávat dětský pokojík máme velkou nabídku záclon, dekoračních látek, závěsovin a povlaků na polštářky.

Barvy mluví a dodávají interiéru tu správnou atmosféru

Možná už jste zaslechli něco o psychologii barev a jejich vhodnosti do konkrétních místností. Významem barev není nutné se řídit, při jejich výběru bychom ale neměli opomenout právě ten fakt, že barvy mají schopnost na člověka působit a navozovat v místnosti správnou atmosféru.

Základní pravidla pro výběr barev do dětského pokoje

  • barvy v dětském pokoji by měly být pestré a veselé
  • kombinace barev by neměly být přehnané (obecně je doporučena kombinace tří barev)
  • hyperaktivním dětem prospějí spíše studené barvy, zklidní je (modrá, světle fialová, kombinace modré a zelené)
  • dětem, které potřebují povzbuzovat a rozveselovat, naopak svědčí teplé barvy (červená, žlutá, oranžová)
  • není nutné se vždy řídit tím, zda jde o pokoj pro chlapce či dívku – záleží spíše na tom, které barvy má dítě rádo, které barvy mu prospějí a budou mu příjemné


Jakou zvolit záclonu?

Záclony do pokojíčku mohou oživit celý interiér. Pokud je pokoj zařízen v jednoduchých barvách, bez dominantních prvků, můžete vyzkoušet výrazné záclony pro děti. Pokud nemáte pro dítě zařízený pokoj s výraznými prvky, můžete použít záclony barevné s postavičkami z oblíbených pohádek. V případě velmi výrazného zařízení je vhodné volit mezi bílými záclonami s dětskými motivy. Do studentských pokojů je nutné volit mezi jednoduchými, moderními a klasickými záclonami.

Dětská záclona Ledové království           Dětská záclona Dino    

Dětský voál Ledové království                                       Dětská záclona Dino

                                                                       Celou nabídku záclon si můžete prohlédnout zde.


Závěsy vhodné do dětských a studentských pokojů.

Pokud chcete mít zastínění úplně pod kontrolou a nemáte na oknech rolety nebo žaluzie, můžete také vybrat dětské závěsy. Aby okno nebylo přeplácané, zvolte jednoduchou záclonu s výrazným závěsem, a naopak. Pro menší děti můžete volit mezi oblíbenými látkami s motivy soviček a dalších dětských motivů. Pro školáky a studenty jsou velmi vhodné moderní barevné potisky lístků, květin, vln a dalších motivů ve velmi oblíbené kombinaci bíločerné barvy.

Oblíbená látka se sovičkami                Dekorační látka Tama                 Dekorační látka Dorádo

Dekorační látka Dorádo Sova           Dekorační látka Tama                                                  Dekorační látka Dorádo


Povlaky na polštářky a látky na další doplňky

Nezbytnou součástí každé postele, a to nejenom dětské, je malý polštářek, který je vhodný pro spánek, odpočinek a pro naše nejmenší jako mazlíček. Stačí pouze vybrat ten, který se bude nejvíce hodit do pokoje. Pro nejmenší děti jsou vhodné polštářky šité v různých tvarech zvířetek, autíček, atd. Pro starší děti u kterých už pomalu stojí puberta za dvěřmi jsou vhodné polštářky jednobarevné nebo s moderními potisky.

Polštářek trakror       Dětský polštářek Sovička      Dětský polštářek Grafiti

Dětský polštářek Traktor                                Dětský polštářek Sovička                                  Dětský polštářek Grafiti

Celou naši nabídku dětských polštářků a povlaků na polštářky si můžete prohlédnout zde.

Spoustu dalších pěkných doplňků si můžete sami vytvořit. Pro tyto příležitosti nabízíme velké množství dekoračních látek a bavlněných pláten, kde si vybere opravdu každý. Látky jsou vhodné na šití povlečení, povlaků na polštářky, kapsářů, doplňků pro nejmenší a mnoho dalších. V tomto směru se fantazii meze nekladou.

Dekorační látka se včelkami          Dekorační látka s autíčky          Dekorační látka Kočičky

Dekorační látka se včelkami                   Dekorační látka s autíčky                                 Dekorační látka s koťaty

                                Celou nabídku dekoračních látek, bavln a závěsovin si můžete prohlédnout zde.