Každý chce světlý byt. Dostatek světla povzbuzuje dobrou náladu. Pokud nemáte velká okna, nebo máte tmavý byt, doporučujeme krátké záclony. Dnes už dávno neplatí norma, že záclona musí být jen vitrážová, nebo dlouhá pod parapet. Délku si můžete volit sami podle potřeby a podle vlastního vkusu. Krátké záclony ozdobí okno, zjemní vzhled interiéru, poskytnou potřebnou clonu a zároveň nechají vyniknout parapety. Ty dnes slouží jako odkládací plocha, nebo dekorativní prostor pokoje.

Krátké vitrážové záclony, můžete na okno upevnit pomocí vitrážových tyčí. Je na vás, jestli si zvolíte pouze jednu vitrážovou záclonu, nebo dvě, ve dvou řadách nad sebou. Lze použít stejné výšky, nebo naopak dvě různé výšky. Vše je variabilní a na e-shopu si můžete vybrat v dostatečném množství. V případě že máte speciální požadavek, záclony šijeme na míru. Napište nám a řešení vždy najdeme.

Vitrážové tyče máme v různých barvách, typech i materiálovém provedení. Zakryjete tedy bílá plastová okna, okna v barvě dřeva i stylové interiéry s kovovým efektem. Vitrážové tyče lze přilepit, upevnit háček do rámu, nebo přišroubovat. I v tomto směru je nabídka velmi variabilní. Mají ale mnohem širší využití. Lze je použít do skleněných vchodových dveří, krásně vypadají ve vitrínách. Velmi často zákaznice objednávají Mini garnýže, které mají rozměr až 320 cm, do kuchyní ve vesnickém stylu. Zavěšují je přímo na spodní díly kuchyňských linek, které jsou zakryté stylovým závěsem. Například pod dřezem, nebo policí.

V případě že preferujete pouze krátkou záclonu nad parapet, nebude to žádný problém. V nabídce máme záclony ve výškách cca po 10 cm. Pokud jste tedy nenašli krátkou záclonu ve vzoru, který se vám líbí, nezoufejte, i tuto situaci vyřešíme. Záclony žakárové i voálové lze zkrátit. Tuto službu provádíme zdarma.

Na závěr poslední tip: krátké záclony nehledejte jen v metrážových záclonách, nově jsme pro vás připravili i hotové záclony s krajkou v tomto rozměru.