Dřevěná garnýž je pevná a unese hodně

První, co budete rozhodovat, je materiál garnýže. Pro retro styl bydlení, vintage, hygge, nebo třeba selský styl je rozhodně vhodnou variantou dřevěná garnýž. Kromě toho, že je praktická a dobře se udržuje, vás její vzhled skutečně pohladí na duši. Skvělé u dřevěných garnýží je i to, že si je v případě potřeby můžete nechat libovolně upravit a zkrátit na individuální délku. Masivní dřevo zahřeje celý prostor, ale je možno také vybírat kousky, které dřevo pouze imitují.

Kovové garnýže vydrží desítky let

Dřevo není nic pro vás? Možná dáte přednost kovu. Nerez, mosaz, chrom nebo hliník jsou již klasické nadčasové materiály, které jsou lety prověřené. Oblíbená je i varianta kartáčovaného niklu, nebo materiál zvaný satin, kde při výrobě dochází k vypálení barvy v podobném stylu, jako je hliník. Výhoda kovu? Velký výběr koncovek a velká odolnost materiálu. Kov si vyberete jednou za život, poté už vám jen slouží.

Plastové garnýže jsou lehké a pružné

Plastové garnýže se používají v současné době velmi často. Díky tvrzenému plastu jsou odolné, pružné, ale zároveň také velmi lehké. Příjemný materiál patří mezi cenově nejdostupnější. Samozřejmě je dobré myslet na to, abyste takové garnýže nepřetížili, nebo je při používání nepoškodili. Na druhou stranu si je budete pochvalovat pro snadnou montáž i údržbu. Ani ve vlhkém prostředí se jejich vlastnosti nijak nezmění.

Už víte, který materiál se bude pro vaše individuální potřeby hodit nejvíce? Garnýže jsou nejen praktické, ale také dokáží zkrášlit prostor celé místnosti.