Každý má rád vkusně zařízený byt, v ložnici nejčastěji kromě estetiky mají zákazníci požadavek navíc, aby textilie plnili i svou praktickou funkci. V okamžiku nákupu záclony je potřeba brát v úvahu fakt, že ložnice je zároveň intimní částí bytu. Zákazníci tedy chtějí, aby náhodné zvědavé oči z ulice, nebo protějšího domu, viděly co nejméně. Pokud interiér dovolí vzorovanou záclonu, je výborné pořídit tu kde je vzor po celé ploše. Celoplošně vzorované záclony jsou dostatečné husté a vytvoří tu správnou clonu. U těchto záclon je také dobré dodržet doporučené řasení. Správně se zakupuje dvojnásobek šíře záclony. Pokud se celoplošná záclona nařasí vzniká hezký efekt a zároveň máme na okně dvojnásobek tkaniny, která propustí denní světlo a zároveň vytvoří požadovanou bariéru. Na dnešních vzorech pracují návrháři, ti pečlivě sledují trendy a není potřeba se obávat, že hustý vzor pokazí moderní vzhled.

V případě, kdy nechcete celoplošný vzor, máte například pestrý vzorovaný koberec, nebo tapetu a další dominantní vzor je nepřijatelný, zvolte mléčný bílý voál, záclony typu prší a opět nešetřete na množství záclony! Kvalitně nařaste, minimálně v poměru 1:2. Efekt se dostaví a vy s radostí budete z postele koukat na krásnou záclonu ve vaší ložnici.

Pokud nemáte rolety, nebo žaluzie, je v ložnici dobré mít i kvalitní zatemňující závěsy.

Někdy náš denní rytmus vyžaduje spánek i přes den. Může se stát, že světlo z ulice svítí přímo do okna. Vědci prokázali, že tvorba melatoninu, který má vliv na naše zdraví, probíhá právě v době spánku a je k němu zapotřebí tma. Je tedy velmi jednoduché si pomoci, ložnici zatemnit blackout závěsy. Ty jsou v nabídce jak jednobarevné, tak vzorované. To samé doporučujeme do dětských pokojů. Je to minimum, které můžeme udělat pro správný vývoj našich dětí.

Pár tipů k dokonalé relaxaci.

  • Mějte po ruce navíc polštářek
  • V zimě si dopřejte povlečení z flanelu, nebo mikroflanelu
  • Používejte ochranné prostěradlo, žádná tekutina pak není problém.
  • Deku navíc v chladných dnech uvítáte a v létě ji můžete povléct a mít tenkou přikrývku.