V posledních letech velmi výrazně stoupl zájem o krátké vitrážové záclony, které se dávají právě do kuchyní. Je to logické, nová výstavba má menší okna, to sledujeme i u prodeje garnýží a vitrážových tyčí.

Nebo naopak se dělají prosklené celé stěny, ale to je spíše záležitostí obývacích pokojů, kde je vchod přímo na terasu.

V kuchyních je okno velmi často součástí kuchyňské linky. Parapety jsou široké, prostorné a slouží jako odkládací prostor. Krátká záclona do poloviny okna, která se zavěšuje na garnýž, nebo vitrážová je tedy ta pravá záclona do kuchyně.

Jedním z hlavních důvodů také bude údržba těchto kuchyňských záclon. Tím že jsou krátké, zavěšené jen na teleskopické tyči, manipulace je velmi jednoduchá. V kuchyni je pára, mastnota, a proto je potřeba častěji záclony prát. Takže sundat kuchyňskou záclonu z tyče, přemáchnout a dát zpět je hračka. Navíc pořizovací cena takové záclonky je menší a můžeme si dělat radost častěji.

Vitrážové záclony máme v nabídce ve všech materiálech, jak žakárové, tak tkané. S krajkou ve vesnickém stylu. Jednoduché hladké až po elegantní vyšívané.

S ohledem na to, co jsme si řekli o záclonách do kuchyně, je vhodné vybrat si i závěsy do kuchyně. V kuchyni není zapotřebí zatemnit, navíc praní těžších a velkých závěsů těžší. V kuchyni se závěsy používají spíše dekorativní, chceme mít hezky. Můžete tedy použít i materiály s nižší gramáží. Klidně si pořiďte i bavlněné závěsy a stejnou látku využijte na výrobu ubrusu, prostírání, nebo látkových ubrousků k servírovaní. Ušijte si podsedáky. Pokud zvládnete prošívání, ušijete si u chňapky, nebo ozdobné utěrky. Ke každé látce u nás zakoupíte i tu správnou nit, pruženku, zip, knoflík … pak už je jen na vás šít a kouzlit.

Dnešní doba je uspěchaná, pokud nemáte čas i v tom případě jsme tu pro vás. Při objednávce si můžete nechat závěsy i doplňky u nás ušít, nebo si vybrat z již hotových kolekcí, které pro vás tvoříme.

 

Náš tip do kuchyně!

Pokud si ušijete ze zbytků bavlněné ubrousky, až budete prostírat svátečně, vytvořte z nich ubrouskové růže a ozdobte si stůl. Je to jednoduché a velmi efektní, návod naleznete na internetu. Naše prodavačky na prodejně to zkusily a na fotce vidíte, že to parádu udělá.